1 Mayıs 2011 Pazar

PASTA VE KEKLER



POLONYA KEKİ

 Malzemeler:
  • 5 adet yumurta 
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1çimdik tuz
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 4-5 çorba kaşığı bal veya marmelat 
  • 1 paket vanilya , kabartmatozu
  • istenirse 4-5 damla limon aroması
 Yapılışı:
  •  5 adet yumurtanın aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın.
  • Önce yumurta sarılarını yarım su bardağı pudra şekeriyle çırpın üzerine iyice yumuşayan margarinide ilave edip tekrar mikserle iyice çırpın.3 su bardağı unu, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip, elinizle hamuru iyice yoğurun.
  •  Hamuru 3 eşit parçaya bölün ve 1 tanesine 1 çorba kaşığı kakao koyup iyice yoğurun
  • 1. kakaolu ve 2. sade hamuru buzluğa koyup soğumaya bırakın (rendelenmeleri kolay olsun diye)
  • 3. sade  hamuru, yağladığınız kelepçeli kalıba biraz oklavayla  birazda elinizle açarak yayın.
  • Hamurun üzerine bal yada istediğiniz herhangibir marmelattan 4-5 çorba kaşığı sürün.
  • Buzluktaki kakaolu hamuru ve  sade hamuru ayrı ayrı rendenin iri kısmıyla rendeleyin.
  • Marmelatlı hamurun üzerine kakaolu rendelenmiş hamuru yayın.
  • Yumurta aklarını 1 çimdik tuzla kar haline gelinceye kadar çırpın, üzerine 1 su bardağı toz şekeri azar azar ilave edip tekrar çırpın.Son olarakta 2 çorba kaşığı buğday nişastası ve istenirse limon aromasınıda ekleyipmikserle iyice çırpın. 
  • Köpük şeklindeki bu karışımı kakaolu karışımın üzerine dökün.
  • Bir yandan da 150 derecede fırını ısıtın. Rendelenmiş olan sade hamuru köpüğün üzerine yerleştirin . Fırında 40 dakika pişirin. Afiyet olsun...

ÇİLEKLİ RULO PASTA



 Malzemeler:
  • 5 adet yumurta
  • 1su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • Kabartma tozu vanilya 
  • 1 paket pasta kreması
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 10-15 adet çilek 
  • Üzerini süslemek için antep fıstığı 
 
Yapılışı:
  • Yumurta ve şekeri mikserle  çırpın.
  • Üzerine vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip mikserle iyice karıştırıldıktan sonra fırın tepsisine serilen yağlı kağıdın üzerine kek hamurunu dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 15-20 dakika pişirin.
  • Fırından keki çıkarıp yağlı kağıtla birlikte rulo şeklinde sarın. üzerine ıslatılıp sıkılmış temiz bir bezi rulonun üzerine koyun. 
  • Kek hamuru soğuduktan sonra yağlı kağıdı yavaşça kekten ayırın.
  • Hazır pasta kremasını tarife göre 2 su bardağı suyla isterseniz sütle 2-3  dakika çırpın.
  • Kekin üzerine pasta kremasını sürün ve çilekleri iri iri doğrayıp rulo şeklinde sarın.
  • Krem şantiyi 1 bardak sütle çırpın. Rulonun  üzerine sürün. isteğe göre üzerini çilek ve antep fıstığıyla süsleyip; buzdolabında soğumaya bırakın. Afiyet olsun...
 



AHUDUDULU JÖLELİ PASTA


Malzemeler:
  • 2 paket çilekli jöle
  • 5 çorba kaşığı yoğurt
  • 250 gr krem lor peyniri
  • 2 su bardağı Ahududu
  • 1 paket eti yulaflı bisküvi
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Tepeleme  2 çorba kaşığı   kokulu üzüm marmelatı ( istenirse konmayabilir)
Yapılışı:
  •  2 paket çilekli jöleyi 2,5 su bardağı kaynar suda iyice karıştırın. 3 çorba kaşığı kadarını   bir kenara ayırın. 
  • Şekilli silikon kalıba jölenin yarısını dökün (silikon kalıbı suyla ıslattıktan sonra) 5 dakika sonra ahududu yada istediğiniz bir meyveyi ( böğürtlen, nar, çilek vs.) koyup geriye kalan jöleyi de ekleyin.
  • Yoğurt, krem lor peyniri, toz şeker, kokulu üzüm marmelatı, ayırdığınız 3 kaşık jöleyi  ve iri doğranmış ahududu  meyvelerini iyice karıştıp, jölenin üzerine dökün
  • en son olarakta ufaladığınız bisküvileri en üste yerleştirip 1 gece buzdolabında bekletin. 
  • Buzdolabından çıkardıktan sonra servis tabağını slikon kalıbın üzerine koyup ters çevirin. Afiyet olsun...

MUHALLEBİLİ KADAYIF

Malzemeler:
  • 300-400 gr hazır pişmiş kuru  kadayıf
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı tereyağı
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık







Muhallebisi için:
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 Paket vanilya
  • 2 adet damla sakızı
  • 1 Paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt
Yapılışı:
  • Teflon tencerede katıyağ, sıvı yağ, şeker, fındık ve elle ufalanmış kuru kadayıf 15-20 dakika kısık ateşte sürekli karıştırılarak şeker iyice eriyene kadar  kavrulur ve bir kenarda bekletilir.
  • 1 litre süt , şeker, un, nişasta, toz şeker,damla sakızı muhallebi kıvamında pişirilir en son vanilya eklenir.
  • 1 su bardağı sütle krem şanti mikserle çırpılır.
  •  Krem şanti muhallebinin üzerine dökülür tekrar 2-3 dakika mikserle karıştırılır.
  • Kavrulmuş kadayıfın yarısı borcama istenirse kup ve kaselere konulur.
  • Muhallebi ve tekrar kalan kadayıfın yarısı eklenir 2-3 saat buzdolabında bekletilir.
KARAKIZ KEKİ (ISLAK KEK)


Malzemeler:
  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3,5 çorba kaşığı katı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • Kabartma tozu , vanilya
 
Yapılışı:
  • Katı yağ eritilip soğumaya bırakılır.
  • Yumurta ve şeker mikserle iyice çırpılır.
  • Sonra katı yağ , kakao, süt ilave edilerek tekrar iyice çırpılır.
  • Bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır.
  • Kalan karışımın içine un , kabartma tozu, vanilya eklenerek çırpılır.
  • Fırında 180 derecede 35-40 dakika pişirilir.
  • Keki fırından çıkarttıktan sonra ayrılan 1 su bardağı karışım üzerine dökülür. (Daha ıslak olmasını isterseniz keki kestikten sonra karışımı dökün)


HAVUÇLU KEK

 

Malzemeler: 
  • 4  Adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2,5 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  •  3 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1paket kabartma tozu 1 paket vanilya 

Sosu için:
  • Üzeri için 1 paket vanilyalı sos 
  • Pakette yazılan miktarda süt
Yapılışı:
  • Kek malzemelerini iyice çırptıktan sonra fırında kek ayarında 40 dakika pişirin. Üzerine hazır paketlerde satılan sosolardan tarife göre pişirip dökün . Afiyet olsun...
AĞLAYAN PASTA


 Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 3 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 3 Türk kahvesi fincanı un
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 paket krem şanti
  • 2 su bardağı süt


Kakaolu Sosu İçin:
  • 2 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 3 kaşık kakao
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 türk kahvesi fincanı sıcak su 

      
Yapılışı: 
  • 4 yumurta 3 Türk kahvesi fincan toz şekerle mikserle çırpılır.
  • Üzerine kabartma tozu, 3 kaşık kakao ve 3 türk kahvesi fincanı un eklenerek tekrar mikserle karıştırılır.
  • Fırında kek ayarında 30 dakika pişirilir. Kek biraz soğuyunca 1 su bardağı süt kekin üzerine kaşıkla dökülerek ıslatılır.
  • 1 su bardağı soğuk sütle 1 paket krem şanti mikserle iyice çırpılır. Buzdolabında soğumaya bırakılır.
  • Kakaolu sos için malzemeler küçük bir teflon tencereye konulur. iyice karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
  • Kekin üzerine krem şanti spatula ile sürülür. Son olarakta soğuyan kakaolu sos krem şantinin üzerine dökülerek buzdolabında soğumaya bırakılır. Afiyet olsun... 

  

ÇİLEKLİ MUHALLEBİ


 


Malzemeler:
  • 1 kg çilek
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası




Beyaz Muhallebi için:
  • 1 litre süt
  • 9 çorba kaşığı un
  • 50 gr margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı toz şeker 

  

Yapılışı:
  • Beyaz muhallebi için; tencerede 50 gr margarin eritilir.Üzerine 9 kaşık un ilave edilerek un kokusu gidene kadar helva gibi kavrulur.
  • Üzerine 1 litre süt , toz şeker ve vanilya ilave edilerek mikserle çırpılır. ocakta muhallebi kıvamında pişirilir. 
  • Bir yandanda çilekler iyice yıkanarak blendırda çekilir.üzerine toz şeker, mısır nişastası, buğday nişastası eklenerek iyice kaynatılarak pişirilir. 
  • Kaselere biraz çilekli biraz beyaz muhallebi tekrar çilekli şeklinde konulur.Üzeri isteğe göre süslenir ve buzdolabında beklettikten sonra servise sunulur.  



PORTAKALLI BİSKÜVİLİ PASTA




 Malzemeler:
  • 2 paket kremalı yulaflı bisküvi
  • 2 paket hanımeller çokodamlalı bisküvi
  • 1 adet portakal
  • 250 gr krem lor peyniri 
  • 80 gr bitter çikolata
  • 4 çorba kaşığı katıyağ
  • 1/2 su bardağı toz şeker 


 Yapılışı:
  •  1 adet portakalın kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.
  • Tereyağını eritip biraz soğuduktan sonra toz şekerle 3-4 dakika çırpın.
  •  Üzerine,  portakalın rendelenmiş kabuğunu  ve 2 çorba kaşığı portakal suyu, lor peynirini ekleyip tekrar çırpın.
  • Ayrı bir kapta  bisküvileri iri parçalar halinde kırın. Parçaladığınız bisküvilerin üzerine kalan portakal suyunu ekleyin,  iyice harmanlayıp  bisküvilerin yarısını stercin üzerine yerleştirin hazırladığınız lorlu karışımı üzerine dökün, tekrar bisküvilerin diğer yarısını lorlu karışımın üzerine koyup, streci kapatıp piramit yada oval şekli vermeye çalışın.
  • 1 gece buzdolabında beklettikten sonra streci açıp; benmari usulü erttiğiniz çikolatayı sürün . 
  • Süslemek için ben bisküvili pastanın üzerine kayısı marmeletı ve nane kullandım. Afiyet olsun...










 HİNDİSTAN CEVİZLİ ANANASLI KEK







 Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 4 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 3,5 çorba kaşığı katı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya, kabartma tozu
  • 1 adet ananas


Üzerini süslemek için: 


  • 2 çorba kaşığı hindistan cevizi 
  • 6 adet vişne
Karemeli için : 
  • 2 çay bardağı toz şeker 
  • 2 çorba kaşığı su
Yapılışı:
  • 4 yumurta, 1,5 su bardağı toz şeker mikserle çırpılır, üzerine eritilmiş katı yağ, 4 çorba kaşığı hindistan cevizi, süt, yağ, vanilya kabartma tozu  ve unda eklenerek tekrar iyice çırpılarak kek harcı hazırlanır.
  • Ananaslar doğranarak  6 eşit parçaya bölünür.
  • Küçük bir teflon tencerede 2 çay bardağı toz şeker eriyene kadar yakılır.Üzerine 2 çorba kaşığı su dikkatlice dökülerek karemel elde edilir.
  • Kelepçeli kek kalıbı yağlandıktan sonra üzerine karemel dökülür. Karemelin üzerine doğranmış ananaslar yerleştirilir. En son olarakta önceden hazırladığımız kek harcıda ilave edilerek 170 derecede 40 dakika pişirilir.
  • Fırından çıkan kek soğuduktan sonra kelepçesi açılır ve servis tabağına ters çevrilerek yerleştirilir.
  • Süslemek için istenirse hindistan cevizi serpiştirilir ve vişne taneleri konulur.
 ÇAYLI KEK


Malzemeler:

  •  3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı demli çay 
  • 150 gr katı yağ
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 çorba kaşığı kakao 
  • İstenirse 1 ajda bardağı kavrulmuş fındık yada antep fıstığı konulabilir.
Yapılışı :
  • Yumurta ve toz şeker mikserle iyice çırpılır.
  • Eritilip soğutulmuş katıyağ eklenerek tekrar mikserle karıştırılır.
  •  Demli çay, kakao,tarçın,vanilya. kabartmatozu veun sırasıyla mikserle iyice çırpılır.
  • Fırında kek ayarında 30-40 dakika pişirilir Afiyet olsun... 
 KAHKE
(Arkadaşım Ebru Kocaman'ın çok güzel bir tarifi)






Malzemeler (3 Tepsi):
  • 250 gr margarin 
  • 3 çay bardağı toz şeker
  • 3 çaybardağı sıvı yağ
  • 6 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yumurta sarısı (beyazı üzerine sürülecek)
  • 1 avuç kuş üzümü (1 saat önce ıslatılmış)
  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz (iri çekilmiş)
  • Susam


Yapılışı:
  • Susam hariç bütün malzemeleri yoğurun.
  • Şekillendirdiğiniz hamuru önce yumurta akına sonra susama bulayın.
  • Fırın tepsisini yağlamadan  170-180 derecede 20-25 dakika pişirin.



MOZAİK PASTA

 Malzemeler:
  • 2 küçük paket petibör bisküvi (350 gr)
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 100 gr margarin
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket hazır krema
  • 150 gr bitter çikolata
Not: krema ve bitter çikolata yerine çikolatalı sos da kullanabilirsiniz. 
Yapılışı:
  • Tereyağını eritin.Üzerine toz şeker,kakao, sütü ilave edin. pişirmeden iyice karıştırın.
  • Bisküvileri  elinizle iri parçalar halinde kırın ve kakaolu karışımın üzerine ilave edip kaşıkla karıştırın.(kakaolu sos pişrilmeden çiğden konulacak)
  • Strecin üzerine  bisküvili karışımı koyup elinizle iyice bastırarak şekillendirin. Buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Bir yandanda  kremayı ısıtıp bitter çikolatayı eriyene kadar kaynatmadan karıştırın.(çikolatalı soslarda aynı sonucu veriyor)
  • Mozaik pastayı streçten çıkartıp, üzerine kremayı  sürün tekrar soğuması için buzdolabında bekletin.
  • Üzerine veya mozaik pastanın içine  fıstık parçaları yada fındık koyarak da süsleyebilirsiniz.


ACI BADEM  KEKİ







 Malzemeler:
  • 1 adet Pastaban kekin yarısı
  • 1 ajda bardağı fındık yağı
  • 1 adjda bardağı hindistan cevizi
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı kavrulmuş iri çekilmiş fındık
  • üzeri için çikolata damlası


  
Yapılışı:
  • Yumurta, toz şeker, yağ, hindistan cevizi, fındık mikserle 5 dakika çırpılır.
  • Hazırlanan harç pastaban kekinin üzerine dökülür.
  • çikolata damlaları serpiştirilerek süslenir.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180-200 derecede pişirilir. Afiyet olsun...

ISPANAKLI KEK








Keki İçin Malzemeler: 
  • 3 yumurta 
  • 1/2 bardak süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 bardak haşlanmış robotta çekilmiş ıspanak
  • 1 paket vanilya , 1 paket kabartma tozu





Kreması İçin:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1/2 bardak un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet muz
 Yapılışı:


  • Kek için yukarıda yazılan malzemeler mikserle çırpılır 170 derecede 25-30 dakika pişirilir. (Ben yağlı kağıda dökerek pişirdim.)
  •  Pişen kekin tamamını elinizle ufalayın. 
  • Bir yandan da muhallebiyi pişirin.
  • Kek kalıbının içine streç folyoyu yerleştirin ve ufaladığınız kekleri bastırarak elinizle yerleştirin.
  • Üzerine 1 adet muzu doğrayın ve muhallebiyi dökün. Kalan ufalanmış kek parçalarınıda ilave edip. streçle kapatın.
  • 2-3 saat buzdolabında bekletin.
  • Sonra strecin taban kısmına gelen tarafı açın ve servis tabağını üstüne koyup  ters çevirin kalan streçli kısımları da açarak istediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun...
 HAŞHAŞLI BABATA KEKİ





 Malzemeler:
  • 4 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı toz haşhaş
Üzerini süslemek için:
  • Ceviz ve bal
Yapılışı : 
  • İlk önce yumurta ve şeker mikserle 3-4 dakika çırpılır. daha sonra diğer malzemelerde yavaş yavaş eklenerek iyice  çırpılır.


  • Fırında 180 derecede 30 dakika pişirilir. İstenirse; soğuyunca üzerine ceviz ve bal konulur. Afiyet olsun... 








 
 KROKANLI MUHALLEBİ








Malzemeler:
  • 125 gr margarin
  • 1/2 su bardağı un
  • 4 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 1 Paket vanilya
  • 2 adet damla sakızı
  • 3 adet muz
 
Krokanı için: 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı fındık Yada 1 küçük paket fındıklı akide şekeri  

 Yapılışı:


  • Margarini eritip, üzerine unu ilave ederek iyice kavurun.
  • Kavurduğunuz  unun üzerine süt ve şekeri ilave edip mikserle çırpın. 2 adet damla sakızını da ekleyerek fokurdayana  kadar pişrin. 
  • Pişirdiğiniz muhallebinin yarısını kaselere boşaltıp üzerine küçük küp küp doğradığınız muzları koyun.
  • Kalan  muhallebiyide ekleyin.
  • Hazır satın aldığınız akide şekerini döverek üzerine serpiştirebilirsiniz. Yada 1 su bardağı şekeri yakıp üzerine 1 su bardağı çekilmemiş fındık ekleyin yağlı kağıdın üzerine dökün, soğuyunca havanda dövün.

CEVİZLİ KAHVELİ KEK
(OKTAY USTA) 


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 125 gr. margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı türk kahvesi
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un




Kreması İçin:
  •  4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı süt
Karameli için:
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı su
Üzeri İçin :
  • 1 kase Ceviz 


Yapılışı:
  • Karıştırma kabına yumurtaları kırıp üzerine şekeri dökerek iyice köpürtün.
  • Sütü, eritilmiş margarini ilave edip,mikserle birkez daha karıştırdıktan sonra yağlanmış kek kalıbının içine alıp 170 derecede pişirin.
  • Kreması için tencereye sütü, pirinç ununu,nişasta, vanilya ve şekeri katıp karıştırarak pişirin.
  • Keki fırından çıkartıp sıcak olarak kremasını üzerine dökün.
  • Küçük bir tavada şekerve suyu kaynatıp karamel rengi olana kadar pişirin.
  • Kekin kremasının üzerine cevizleri dizip karemel sosunu kaşıkla cevizlerin üzerinde gezdirdikten sonra  tamamen soğutulup, servise sunulur.
YALANCI KESTANE ŞEKERİ

Malzemeler:
  • 2 su bardağı haşlanmış kuru fasülye
  • 125 gr katıyağ
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı kavrulmuş fındık
  • 1 paket kabarma tozu, vanilya 
  • Üzeri için 120 gr bitter çikolata



Yapılışı:
  • Margarini eritip soğumaya bırakın.
  • Toz şeker ve yumurtayı çırpın.
  •  Üzerine erittiğiniz yağı,vanilyayı , kabartma tozunu, fındığı,  tarçını ve robotta çekilmiş kuru fasulyeyi ekleyip tekrar mikserle çırpın.
  •  Fırın tepsisine yağlı kağıdı serip 150 derecede 20-25 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra 10-15 dakika soğumaya bırakın. Elinizi soğuk suyla ıslatıp  yuvarlaklar yapın.
  •  Benmari usülü erittiğiniz çikolatanın içinde fasülye püresini çatal yardımıyla yuvarlayın ve soğumaya bırakın. Afiyet olsun... 

MUZLU İRMİK TATLISI





Malzemeler:
  • 1 litre süt 
  • 9 kaşık irmik 
  • 12 kaşık şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket muzlu jöle 
  • 2 adet muz
  •  2 paket kakaolu piknik büskivi yada 1 paket bebe büsküvisi
  • 1 çorba kaşığı katıyağ  (istenirse konmayabilir)


Yapılışı:
  • Jöle paketteki tarife göre pişirilir ve silikon kalıba konulur.
  • Soğuyan jölenin üzerine 2 adet muz dilimlenir. 
  • Süt, şeker, irmik ve vanilya, yağ muhallebi gibi pişirilir.
  • Hafif ılıklaşan muhallebinin yarısı jölenin üzerine dökülür ve bebe büsküvileri yada isteğe göre kakaolu piknik büsküvilerden de olabilir dizilir .
  • Muhallebinin diğer yarısıda ilave edilerek buzdolabında 2-3 saat soğumaya bırakılır.
  • Silikon kalıp ters çevrilerek servise sunulur. Afiyet olsun...
 TAHİNLİ KEK


Malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı katıyağ
  • 1,5 su bardağı + 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • Kabartmatozu, vanilya



Yapılışı: 
  • Yumurta,1 su bardağı toz şeker , yağ, 1/2 su bardağı tahin, yoğurt,vanilya, kabarma tozu, un ve 1/2 su bardağından fazla ceviz sırasıyla mikserle çırpılır.
  • Fırında 170-180 derecede 25 dakika pişrilir.
  • Fırından çıkartılır üzerine 1/2 su bardağı tahin gezdirilir. 1 çorba kaşığı toz şeker ve kalan ceviz serpiştirilir . tekrar fırına sürülerek 15 dakika daha pişirilir. ( Ben keki fırından çıktıktan sonra  rulo şeklinde sardığım için görüntüsü biraz yapışık gibi görünüyor fakat normal kek kalıbında daha gözenekli bir hal alıyor. Tadı helvayı anımsatan sevdiğim bir kek tarifi  )

ZEBRA KEK







Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı yağ
  • 1su bardağı süt
  • 1 paket vanilya, kabartmatozu
  • 1 su bardağı kavrulmuş fındık
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1,5  tatlı  kaşığı tarçın
  • 3 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı:
  • Yumurta ve şekeri mikserle çırptıktan sonra süt, yağ, tarçın, potakal kabuğu rendesi,vanilya kabartma tozu, fındık ve son olarakta un eklenir tekrar iyice çırpılır.
  • Hamur 2 eşit parçaya bölünür. diğer yarısına kakao eklenir.
  • Zebra şekli vermek için; Kek kalıbının ortasına önce 1 kepçe sade sonra 1kepçe eşit miktar da kakolu karışım tekrar 1 kepçe sade ve 1 kepçe kakao şeklinde kek hamuru bitene kadar işleme devam edilir.
  • En son olarak da; bir kürdanla ortada en son eklenen kakaolu yuvarlağın 1 tarafından uzunca  çizik atılır. Yuvarlağın diğer kısımlarına da kürdanla 1' er çizik atılır.
  • Fırında kek ayarında  35- 40 dakika pişirilir.

MİDYE TATLISI
(OKTAY USTA)





Malzemeler:

Benim tatlımın görüntüsü biraz beyaz oldu ama çok kıyır kıyır bir tatlı
  • 1 Yumurta
  •  Yarım paket yaş maya
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 fıske tuz
  • un( ben 2,5 su bardağı kullandım)
  • nişasta (hamuru açmak için) 
  • 2 çorba kaşığı tereyağ (hamurun  üzerine sürmek için)


İç Harcı :
  • 1 su bardağı ceviz yada fındık 

Şebeti İçin: 
  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 5-6 damla limon
Yapılışı:


  • Ilık sütte mayayı biraz bekletin.
  • Bir yandan da şerbeti kaynatın.
  • 2,5  su bardağı una yumurta, mayalı süt, sıvıyağ, 1 fiske tuzu ekleyip yoğrun.
  • Yoğurduğunuz hamuru 12 eşit parçaya bölün.
  • Hamurları tabak büyüklüğünde nişastayla açın.
  • Açtığınız hamurların her birinin arasını nişastalayın.
  • 1inci 6 adedini üst üste koyup tepsi büyüklüğünde açın. 2. 6 adedide aynı şekilde  üst üste koyup nişastayala açın.
  • Tepsi büyüklüğünde açtığınız 2 ayrı hamuru sıkı bir şekilde rulo halinde sarın.
  • Sardığınız 2 ayrı ruloyu buzdolabında 1 saat bekletin ve 1' er 2şer cm arayla kesin.
  • Kestiğiniz yuvarlakları yan yatırıp, herbirini oklavayla ortalarından biraz açıp içine iç harcını koyun.
  • Hamurun kenarlarını  açılmaması için oklavayla bastırarak kapatıp, üzerine tereyağ yada katı yağ sürün .
  • Fırında kızarana kadar pişirin. (Ben 180-200 derece arasında 30 dk pişirdim.)
  • Pişen midye tatlısı sıcak şerbeti soğumuş olmalı.
  • En son olarak fırından çıkarttığınız hamurun üzerine şerbeti döküp üstünü kapatın.


PROFİTEROL
(10-12 Kişilik)

Çikolatalı Sos İçin Malzemeler:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket kakao
  • 1 tane yumurta
  • vanilya
  • 1 paket bitter çikolata,1paket sütlü çikolata
  • Gözkararı sıvı yağ ( kabuk bağlamaması için)


Profiterol Topu İçin Malzemeler:
  • 1 su bardağı su
  • 125 gr katı yağ 
  • 1su bardağı un
  • 4 adet yumurta 
Beyaz Krema için malzemeler:
  • 3 bardak süt
  • 2 kaşık un
  • 2 kaşık nişasta
  •  1/2 bardak şeker
  • vanilya, limon kabuğu rendesi
  • 1 çorba kaşığı katı yağ 
  • istenirse antep fıstığı parçaları ve damla çikolata 


Yapılışı:
  • 125 gr katı yağı erit.
  • 1su bardağı su kaynarken un ve yağı ilave et  5 dakika iyice karıştırarak pişir. (Gerekirse mikserle çırp)
  • Hamur ılıklaşınca yumurtaları teker teker kır ve iyice yedir.
  • Tatlı kaşığıyla top top şekillendir ve tepsiye diz. 180 derecede pişir. 
  • Pişen topları hafiçe ortalarından bıçak yardımıyla yar.
  •  Beyaz krema için yazılan harcı pişir (damla çikolata , antep fıstığı hariç) ve tepsiden çıkan protiferol toplarının içine tatlı kaşığıyla beyaz harcı doldur . 
  • Cam kaselere yada borcama topları yerleştir. Üzerine kalan beyaz harcı ilave et ve biraz damla çikolata ve antep fıstığı (yada fındık) serpiştir.
  • Çikolatalı harç için yazılan malzemelerden sıvı yağ ve çikolatalar hariç pişirilir
  • Pişen çikolatalı muhallebinin içine çikolatalar kırılır ve sıvı yağ eklenir.
  • En son olarak da profiterollerin üzerine çikolatalı sos ilave edilerek antep fıstığıyla süslenir.
KARAMELLİ ETİMEK TATLISI








Malzemeler:
  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 1 Litre süt
  • 2 poşet krem şanti
Karemeli İçin Malzemeler: 
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Muhallebisi için Malzemeler:
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya



Yapılışı:
  • 1 Litre sütten alınan 1,5 su bardağı süt 2 paket krem şanti ile mikserle çırpılır ve buzdolabında bekletilir.
  • Tencereye konulan 2 su bardağı toz şeker yakılır; dikkatlice 2 su bardağı soğuk su ilave edilerek şeker eriyene kadar pişirilir.
  • Büyük kare borcama etimekler dizilir üzerine hazırlanan karemel dökülür.
  •  Bir yandan da kalan süte muhallebi için yazılan şeker, yumurta, nişasta yağ ilave edilerek pişirilir en son vanilyada eklenerek iyice karıtırılır.
  • Pişen muhallebi etimeklerin üzerine dökülerek kaşıkla yayılır.
  • En son olarakta, buzdolabındaki krem şantide muhallebinin üzerine ilave edilir.
Not: Şerbetinin daha yoğun olmasını istiyorsanız 2,5 bardak şekere 2,5 bardak su şeklindede hazırlayabilirsiniz.






 KESTANELİ PASTA





Keki İçinMalzemeler:
  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu , vanilya 
Muhallebi İçin Malzemeler :
  • Yarım litre süt
  • 2 çorba kaşığı katı yağ
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı şeker
  • vanilya
Malzemeler: 
  • 5 adet profiterol topu
  •  Kestane püresi
  • 1 küçük paket muzlu süt
  • 1 su bardağı antep fıstığı parçaları veya fındık, ceviz parçaları
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı su
  • 1 paket Dr oetker kaymak tadında (tadı biraz ağır ama şekillendirmde kullanımı oldukça kolay )



Yapılışı:
  • Kek için malzemeler boza kıvamına gelene kadar çırpılır ve yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür.
  • Fırında 180 derecede 20 dakika pişirilir.
  • Soğuyan kek 3 'e bölünür.
  • Bir yandan muhalebi için yazılan malzemelerde  pişirilir.
  • 2 çay bardağı toz şeker  yakılır ve  4 çorba kaşığı su ilave edilerek  karemel elde edilir.
  • kekin birici katı pasta tabağına konulur ve biraz muzlu sütle ıslatılır. Kremadan 2-3 çorba kaşığı konulur ve  bir avuç antepfıstığı ve ceviz serpiştirilir, biraz kestane püresi, 1 kaşık karemel sosu gezdirilerek dökülür. kekin diğer 2 katıda aynı şekilde yerleştirilir kalan muhallebi pastanın üzerine dökülür.
  • Dr oetkerin kaymak tadında şantisi paketteki tarife göre mikserle çırplır yarım saat buzdolabında şekillendirmek için kullanılan sıkma torbada bekletilir.
  • Bir yandan protiterol toplarının içine 1'er tatlı kaşığı kestane püresi ve 1' er tane ceviz konulur.
  • Pastanın üzerine profiterol topları konulur.Topların üzerine karemel sosu dökülür. Sıkma torbasıyla kaymak tadında şantiaşağıdan yukarıya doğru şekillendirilerek çıkılır.1-2 saat buzdolabında bekletildikten sonra servise sunulur.
HURMALI MİLFÖY
(2 Tepsi) 






             
Malzemeler:
  • Milföy hamuru
  • 600 gr. hurma (yumuşak olanı)
  • 1 su bardağı ceviz 
  • 1çay bardağından biraz az  un  (sadece tezgaha ve oklavaya yapışmasını engellemek için kullanılacak)
  • 1 yumurta akı
  • Renkli şekerli pasta süsü
                                                         


Yapılışı:
  •  Hurmaların çekirdeklerini çıkartıp çatalla ezin.
  • 1 su bardağı iri çekilmiş cevizi hurmayla karıştırın.
  • Milföy Hamurunun 1 karesini  çok az unla   hafif açın ve bıçakla 2' ye bölün. 1. parçayı Kerebiç kalıbının üzerine yerleştirin (Kalıbın üzerine yağ sürmeyin) ve hurmalı iç harcı koyup milföy hamurunun kenarlarını birleştirip, elle  kerebiç kalıbına bastırarak iyice yerleştirin.
  • Şekillendirdiğiniz hamurları önce yumurta akına sonra şekerli pasta süsüne bulayın. 
  • Yada şekillendirdiğiniz hamurları  fırından çıktıktan sonra  üzerlerine  hafif  bal sürerek toz şeker veya cevizde koyarak süsleyebilirsiniz.
  • Fırında 180-200 derecede 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun...

Antakya yöresine ait kullanımı çok rahat olan bu kalıbı aktarlarda veya yöresel ürün satan yerlerde bulabilirsiniz.

FINDIKLI ÇİKOLATALI PİZZA 
(OKTAY USTA)







Malzemeler:
  • 2su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Nutella
  • 1 su bardağı kavrulmuş fındık


 
Yapılışı:
  • Un, kuru maya, toz şeker, zeytinyağ, ılık su kuak memesi yumuşaklığında yoğrulur.
  • Hamur yoğrulduktan sonra 5 dakika dinlenmeye bırakılır.
  • Tezgaha ve hamurun üzerine un serpiştirilerek kurşun kalem kalınlığında merdaneyle açılır.
  • Fırın tepsisine alınıp kenarları parmak ucuyla ve su sürülerek  kıvrılarak ortada havuz oluşturulur.
  • Tepside 5 dakika daha mayalanmaya bırakılır.
  • Fırında 200-220 derecede 20-25 dakika pişirilir.
  • Fırından çıktıktan sonra pişen hamurun üzerine sarelle yada nutella sürülür .
  • Kavrulmuş fındıklarda ilave edilerek servise sunulur. Afiyet olsun...


 PAMUK ŞEKERLİ MUFFİN




Malzemeler:
  • 2 Adet yumurta
  • 1 Su bardağı şeker
  • 1 çorba kaşığı katıyağ
  • 1/2 Su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • kakao, kabartmatozu,
  • vanilya
  • 1 adet pamuk şekeri ve üzerini süslemek için şekelemeler ( ben şeker hamurundan hazırladım)

Yapılışı:


  • 1 çorba kaşığı yağı eritin. 
  • Yumurta ve şekeri  mikserle iyice çırpın. 
  •  Ilıyan yağ, süt, kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı  katarak terar mikserle çırpın.
  • Muffin kalıplarının içine muffin kağıtlarını yerleştirip kek harcını dökün ve fırında kek ayarında pişirin. 
  •  Fırından çıkan keklerin üzerine pamuk şekerinden parçalar kopartarak yerleştirin. 
  • en son olarakta istediğiniz şekerlemelerden ekleyerek süslemeler yapabilirsiniz. 
NOT:
1- Pamuk şekerini ikram etmeden yarım saat önce hazırlamanız gerekiyor .Çünkü pamuk şekeri  çabuk sönüyor.
2- Ana sayfada yayınladığım muffinler gibi de şekillendirebilirsiniz. (Pamuk şekeri yerine hazır satılan bezelerden alıp, muffinin üzerine bezeyi  ballada yapıştırabilirsiniz .)



KESTANELİ KURABİYE
(Lavantinden aldığım ölçülerini biraz kendime göre uyarladığım bir tarif)



1çay kaşığı iç harcına kakao ekledim.
Malzemeler:
  • 3 yumurta akı
  • 250 gr pura şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil 
  • 1 çay kaşığı toz karanfil
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 2 su bardağı çekilmiş badem
  • 3 çorba kaşığı kestane püresi
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet portakal  kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı kakao

Yapılışı:
  • Yumurta aklarını kar şekline gelene kadar çırpın ve üzerine pudra şekerini ekleyip  yaklaşık 5 dakika kadar daha çırpın.
  • Hazırlanan bu beze  karışımdan kurabiyelerin üzerini süslemek için 4 çorba kaşığı ayırın. 
  • Ayırdığınız 4 çorba kaşığı bezeyi buzdolabının alt gözünde  sönmemesi için bekletin.
  • Kakao hariç bütün malzemeyi karıştırıp yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamuru strece sarıp 2-3 saat kadar buzdolabında bekletin
  • Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin ve üzerine yuvarlak olarak şekillendirilen hamurları yerleştirin.
  • 4 kaşık bezeden 1 çorba kaşığı ayırın ve kakaoyla karştırın.
  •  Yuvarladığımız kurabiye  hamurlarının üzerine önce beyaz bezeden biraz çay kaşığıyla sürün. 
  • Kürdanla kakaolu  bezeden alıp hafçe şekillendirerek sürün.
  • 130 derecede ısıtılmış  fırında 10 dakika pişirin .Sonra ısısyı 100 dereceye kadar getirip 15 dakika daha pişirin. Afiyet olsun...




OYALI KURABİYELER
(Sütlü Büsküvi Tadında Çook Güzel Bir Kurabiye)








Malzemeler:
  • 250 gram krem şeklinde kaymak gibi kesilen lor peyniri (ufalanmış lor peynirlerden olmayacak) 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ ( ben yarısını katıyağ kullandım iki şekilde de çok güzel oluyor.)
  • 3,5 su bardağı un
  • Ceviz,vanilya, kabartmatozu
 
Yapılışı:
  • Bütün malzemeler güzelce yoğrulur ve 1-2 saat buzdolabında bekletilir.
  • İsteğe göre şekillendirilir ve 150-170 decede pişirilir. Afiyet olsun...






HAFİF ELMALI TATLI




Malzemeler:
  • 4 adet hazır baklavalık yufka
  • 3 adet elma
  • 1çorba kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz yada fındık
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • tereyağ yada katı yağ
  • Üzeri için pudra şekeri



Yapılışı:
  • Elmalar rendelenip, fındık toz şeker ve tarçınla iyice pişirilir.
  • Baklavalık yufkanın 1 adedi yağlanıp 2 ye katlanır. İç harcı konularak rulo halinde sarılır.Verev şekilde kesilir.
  • 170-180 derecede 25 dakika pişirilir.
  • fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.


SARIMSAKLI BAHARATLI KURABİYE
(Bekledikçe daha da güzelleşen ve bayatlamayan  lavantinden  biraz değiştirerek aldığım bir tarif)




 Malzemeler:
  • 5 kaşık ketçap
  • 3 adet büyük diş sarımsak 
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • yarım bardak zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  •  1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kişniş 
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2,5 su bardağı un
  • yarım bardak ılık su     
  • 2 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir 
Yapılışı:
  • Mayayı ılk suda eritin.
  • Peyniri çatalla pürüzsüz olana kadar ezin ve sıvı malzemelerle karıştırın.
  • Mayayı bu karışıma ilave edin.
  • kuru malzemeleride katıp yavaş yavaş unu ilave edin.
  • Hamur yumuşak kıvamlı olacak.
  • üzerini kapatıp mayalamaya bırakın.
  • 5 saat buzdolabında  bekledikten sonra
  • Hamuru şekillendirip, 170 derecede pişirin.
ŞEKERPARE






Malzemeler:
  • 1paket margarin
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 4 çorba kaşığı irmik
  • 2 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket vanilya, kabartmatozu
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon


Yapılışı:
  • 3 su bardağı şeker ve suyu kısık ateşte ocağa alın. kaynadıktan sonra yarım limonun suyunu ilave edin. 10 dakika daha kaynatın.
  • Hamur için yazılan malzemeleri iyice yoğurduktan sonra iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın üzerin fındık koyup fırında 180-200 derecede 30 dakika pişirin. 
  • Fırından çıktıktan sonra soğuyan şerbeti şeker parelerin üzerine döküp tepsiyi üzerine kapatıp şerbetini iyice çektikten sonra servise sunabilirsiniz . Afiyet olsun...
ÇİKOLATALI ELMALI MİLFÖY 


 Malzemeler:
  • 80 gr Bitter çikolata
  • Milföy hamuru
  • Potakal kabuğu rendesi 
  • 1-2 adet  elma
  • 1 çay bardağı kavrulmuş fındık veya ceviz


Yapılışı :
  • Milföy hamurunun 1 karesinin  içine küp küp doğranmış elma fındık ve küçük parçalar halinde kırılmış çikolata, portakal rendesi konularak hamurun etrafı kapatılarak istenilen şekil verilir. 
  • Fırında 180-200 derecede 25-30 dakika pişrilir.
  • Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilir. Afiyet olsun...



 MUZLU RULO PASTA


 Malzemeler:
  • 3 Adet  muz
  • yarım paket muzlu pudig
  • 1 paket antep fıstıklı puding (Dr oetker)
  • 1 litre süt 



Pandispanya Hamuru İçin:
  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu , vanilya

 Yapılışı:
  • Yumurta  ve şeker 5 dakika mikserle çırpılır.
  • Un, kabartmatozu ve vanilyada eklenerek boza kıvamına gelene kadar hamur çırplır.
  • Tepsiye yağlı kağıt yerleştirildikten sonra yağlı kağıt üzerine pandispanya hamur harcı dökülür , kaşıkla biraz yayarak dikdörtgen şekli verilir ve  kek ayarında 15-20 dakika pişirilir 
  • Hafif pembeleşip kabarınca fırından çıkarıp üstüne hemen ikinci tepsi kapatılır. 
  • Önce muzlu puding paketteki tarife göre biraz daha az süt katılarak yoğun pişirilir.
  • Tepsideki pandispanya keki yağlı kağıtla birlikte rulo şeklinde sarılır.
  • Daha sonra yavaş yavaş yağlı kağıt kekten ayrılır. 
  • Kekin içine muzlu puding sürülür ve muzlar konulur.
  • Tekrar rulo şeklinde sarılır.
  • Kekin dış kısmına kalan  muzlu puding ve antep fıstıklı puding ilave edilir isteğe göre süslenip servise sunulur.

 DANS EDEN ÇESTIR 
(Becerikli gelinimiz GÜL'ün tarifi) 





TAVŞANLARIN HAMURUNA 1 ÇAY BARDAĞI ÇEKİRDEK İÇİ KOYDUM
Malzemeler:
  • Yarım paket margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ ( 1 parmak eksik olacak
  • 1/2 su bardağı süt 
  • 2 yemek kaşığı toz şeker 
  • 2 çay kaşığı tuz 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 3,5 su bardağı un 
  • Çörekotu 
  • 1 adet yumurta (üzerine sürmek için)
 Yapılışı:
  • Bütün malzemeyi yoğrduktan sonra 180-200 derecede 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun...




DEREOTLU ÇESTIR 


Malzemeler:  
  •   Yukarıdaki tarifteki malzemelerin aynısını kullanıp (yumurta ve çörekotu hariç) ekstra olarak dereotu ve krem peyniri eklenicek. Kuğunun gözleri için  top karabiber

Yapılışı:
  •           Tarife göre hamuru hazırladıktan sonra 2' ye bölüp yarısına ince ince doğranmış dereotu koyup iyice yoğurun.
  •         Kuğuyu oturtacağınız tabanı için: hamurun sade kısmını elinizle açıp, çiçek şeklindeki kurabiye kalıbını kullanarak 15 adet hazırlayın hazırladığınz çiçek şekillerini elinizde biraz yassılaştırın. (kuğuyu rahat oturtabilmek için yassılaştırıyoruz.)
 Kuğunun kanatlarını hazırlamak için: aynı şekilde  dereotlu hamurdan çiçek şeklindeki  kalıbı kullanıp 15 adet daha hazırlayın. Dereotlu çiçek şeklindeki hamurları ortadan bıçakla kesip 2 'ye bölün böylece dereotlu hamurdan 30 adet kanat hazırlanmış olacak. 
  Kalan sade hamurdan S şeklinde 15 adet hazırlayın ve karabiber toplarından gözlerini yerleştirin. Eğer isterseniz hamurların üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz  ama ben kullanmadım.
     Fırında 180-200 derecede 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra beyaz çiçeğin üzerine krem peyniri sürüp, kuğunun bedenini  yerleştirin sonrada dere otlu kanatlarını da krem peynirin üzerine oturtun. Afiyet olsun...



MUFFİN VE BUTTER KREM TARİFİ





Yukarıdaki papatya şekillerini de hemen hemen tüm  marketlerde satılan  süsleme glazürü ile hazırladım. Bu glazürler hem çok pratik hemde hayal gücünüzle istediğiniz şekilleri rahatlıkla yapabiliyorsunuz.


Butter Krem:
  • 125 gr margarin
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 375 gr. pudra şekeri
  • 2-3 damla çilek aroması yada istediğiniz herhangibir aroma (bu aromaların hepsi tüm aktarlarda satılıyor .)


 


Butter krem içersine isterseniz gıda boyalarındanda  koyarak renklendirebilirsiniz.  Mis cake 'den almış olduğum bu tarifte pasta ve muffinlerde şekillendirme işlemi çok kolay oluyor.



 
Muffin için Malzemeler:
  • 3 Adet yumurta
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket hazır krema
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya , kabartma tozu
  
Yapılışı: 
  •  Bütün malzemeyi sırasıyla mikserle çırpın . Kağıt kalıpların içine hamurdan kaşıkla yarısına kadar koyun . Fırında 180 derecede 30 dakika pişirin.










Buda  butter kremle süslemiş olduğum başka bir kek



TAHİNLİ KITIR TATLI






Malzemeler:
  • Baklavalık yufka 
  • 1/2 su bardağı tahin
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ (fındık Yağı)
  • 1 su bardağı tepeleme ceviz
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • toz şeker


Yapılışı:
  • Yarım su bardağı tahinin üzerine Yarım su bardağı fındık yağı ilave edip iyice yoğunlaşana kadar karıştırın.
  • Baklavalık hamurdan 1 adet alıp üzerine 2 çorba kaşığı tahini kaşıkla yayın 2. baklava hamurunu üzerine koyup tekrar 2 çorba kaşığı tahin, 2 çorba kaşığı toz şeker ve 2 avuç cevizi serpiştirin. 3. baklavalık hamuruda koyup rulo şeklinde sarın.
  • Verev şekilde kesip tepside yağlı kağıt üzerine koyun
  • Bu şekilde 3 'er adet yufkadan harç bitene kadar devam edin.
  • 170-180 derecede 20 dakika pişirin.
  • Biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. . Afiyet olsun...
ÇİKOLATALI MOUSSE 
(Yapımı Oldukça Basit Bir Tarif)


Malzemeler:
  • 1 Paket Dr Oetker Çikolatalı mousse 
  • 1 Adet hazır pastaban kekin yarısı
  • 6-7 Adet çilek 
  • 100 gr Bitter Çikolata ( yada bayramlarda kalan madlen  çikolataları kullanabilirsiniz.)



Yapılışı: 
  •  Benmari usulü yada mikro dalga fırında bitter çikolatayı  eritin.
  • 6'lı yada 8 'li slikon kalıplara yumurta fırçasıyla; erittiğiniz çikolatayı sürün.
  • 1 Paket mousseyi tarifine göre çrparak hazırlayın.
  • Hazırladığnız mousseden silikon kalıba tatlı kaşığıyla biraz koyun. Üzerine çilek ve biraz daha mousseden ilave edin.
  • Silikon kalıbınızın şekline göre pastaban kekini bardak yada kurabiye kalıplarıyla kesin.
  • Kestiğiniz keki en son ilave ettiğiniz moussenin üzerine yerleştirip en az  4-5 saat buzdolabında bekletin 1 gece bekletirseniz daha güzel sonuç alırsınız.
  • Silikon kalıbı kenarlarından yavaşça açtığınızda çikolata donmuş olduğundan mousse kolaylıkla çıkacaktır. Afiyet olsun...

ACI BADEM KURABİYESİ 

Malzemeler:













FINDIK EZMELİ KEK



Malzemeler:










FISTIKLI KURABİYELER
( Netten aldığım güzel bir tarif )




Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 adet yumurtanın akı
  • 1 su bardağı toz antep fıstığı
  • 1/2 su bardağı parça antep fıstığı
Yapılışı: 
  • Pudra şekeri, toz antep fıstığı, hindistan cevizi ve yumurta akını bir kaba alıp karıştırın.
  • Üzerine parça antep fıstıklarını ekleyip hafif karıştırın ve karışımı 5 saat buzdolabında bekletin.
  • Bekleme süresinden sonra hafifçe yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, elinizle yuvarlayıp yassı şekil verin.
  • Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Önceden 170 dereceye ayarlı fırında kuruyuncaya kadar pişirin.
  • piştikten sonra tepsiden alın ve soğumaya bırakın
  • Ben ayrıca bir kısmını benmari usulü erittiğim çikolataya da batırdım bu şekilde de güzel oluyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder