HAMUR İŞİ TARİFLERİ

PEYNİRLİ SİMİT

Malzemeler:
  • 5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
İç Malzemesi : 
  • 1,5 su bardağı peynir
  • Maydanoz

Üzeri için:
  • 1/2 su bardağı pekmez
  • 1/2 çay bardağı su (pekmez çok yoğunsa suyla açabilirsiniz.)
  • Susam 

Yapılışı:
  • Ilık su ve süte yaş maya konulurak mayalanması beklenir.
  • Bir kabın içine 4 su bardağı un ,yumurta, tuz, şeker, sıvıyağ ve mayalı süt eklenerek yoğurulur. 
  • Üzerine 1 su bardağı un daha ilave edilir. oldukça yumuşak bir hamur elde edilecek. 1-2 saat hamuru mayalanmaya bırakın.
  • Hamurun yapışmaması için; tegaha çok az un ve elinizi çok az unlayarak mayalanan hamurdan küçük parçalar kopartın kesinlikle hamura un eklemeyin. Hamur elnize yapıştıkça sadece elinizi unlayın.
  • Hamurun içine maydanozlu peynir yada farklı bir içde koyabilirsiniz.Bu arada sucukla  kaşarın karışımı da çok güzel oluyor.
  • Tepside 20 dakika daha mayalnmasını bekleyin.
  • Poğçaları önce pekmeze sonra susama bulayıp, fırında 200-220 derecede 25 dakika pişirin. Afiyetolsun...
SAKALLI SAÇAKLI KIRPIK POĞAÇA

 Malzemeler:

  • 8 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 çay bardağından biraz fazla pudra şekeri
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ +3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yaş pakmaya
  • 2 adet yumurta 
  • 1/2 çay bardağı susam
İç Malzemesi için :
  • Beyaz peynir
  • 1 paket Labne peyniri yada torba yoğurdu
Süslemek için:
  • Maydanoz 
  • Kaşar peyniri
  • Pul biber


 Yapılışı:

  • Ilık sütün içerisine yaş maya ve 1 adet kesme şeker konularak mayalanması beklenir.
  • Mayalanan sütün içerisine ılık su, pudra şekeri, tuz, sıvı yağ konularak iyice karıştırılır.1 Yumurta akı, 4 su bardağı unda ilave edilerek iyice yoğrulur. 
  • Yoğrulan hamurun üzerine yaklaşık 1 çorba kaşığı yağ dökülerek elle sıvazlanır.Üzeri temiz bir bezle örtülerek 2-3 saat mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanan hamur elle karıştırılır üzerine tekrar yavaş yavaş 4 su bardağı un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde küçük parçalar kopartılır ve yuvarlak olarak şekillendirilir. 5 dakika daha mayalanması beklenir zaten şekillendirme sürecinde hamurlar mayalanıyor.
  • 2 adet yumurta sarısına 2 çorba kaşığı sıvı yağ eklenerek iyice karıştırılırve bezelerin üzerine sürülür.Son olarak da susam serpiştirilir.180 dercede 25-30 dakika pişirilir.
  • Fırından çıktıktan sonra soğuyunca poğaçalar ortalarından biraz bıçakla kesilir.İçlerine beyaz peynir ve labne peyniri karışımı tatlı kaşığıyla yerleştirilir.
  • İnce ince doğranmış maydanoza, pul bibere  yada rendelenmiş kaşar peynirine poğaçalar batırılır .


DEREOTLU POĞAÇA

Malzemeler: 
  • 3 su bardağı un
  • 4 çorba kaşığı tereyağ +1 çorba kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 ajda bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kabartmatozu
  • 1,5 su bardağı peynir 
  • Dereotu
  • 1 adet yumurta sarısı


Yapılışı: 
  • Una, kabartma tozu, 4 çorba kaşığı yağ, yoğurt, sirke,tuz,1su bardağı peynir ve ince ince doğranmış dereotu eklenerek iyice (hamurun içine yumurta akını koymayın) yoğrulur.Üzerine temiz bir bez örtülerek 1-2 saat mayalanmaya bırakılır.
  • Hamurdan küçük parçalar kopartılarak avucun içinde şekillendirilir. (Hamura un eklemeyin)
  • Hamurun içine bıçağın ucuyla biraz yağ ve peynir konularak kapatılır.
  • Yassı yada yuvarlak olarak  şekillendirilen hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • Tepsiye yağlı kağıt serilerek 170-200 derecede 25 dakika pişirilir.



NOKUL (HAŞHAŞLI-ÜZÜMLÜ -CEVİZLİ)

 Malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı kurumaya
  • 1 yumurtanın akı
  • 2adet kesme şeker+1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çaybardağı ılık su

İç malzemesi İçin: 
  • 1 çaybardağı t oz şeker
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı Ezme haşhaş, kuruüzüm ve ceviz
Üzeri için:
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Susam
Yapılışı:
  • 1 çaybardağı ılık suda toz maya ve 2 kesme şeker mayalanır.
  • Una, yoğurt, sıvı yağ ,tereyağ, 1 çorba kaşığı toz şeker,yumurta akı, maya eklenerek iyice yoğrulur.hamurun üzerine bez konularak 5-10 dakika dinlendirilir.
  • Tezgaha hamurun yapışmaması için bir avuç kadar un yayılır ve oklavayla dikdörtgen şekilde 1 cm kalınlığında hamur açılır. 
  • hamurun üzerine sıvıyağ fırçayla sürülür. Üzerine ezme haşhaş, toz şeker,üzüm,ceviz de eklenip rulo şeklinde sıkıca sarılır ele uzunlamasına biraz çekiştirilerek şekillendirilir. üzerine yumurta sarısı sürülür 2-3 cm kalınlığında  bıçakla kesilir , son olarak da susam serpiştirilir. 170-180 derecede 20-25 dakika pişirilir. Afiyet olsun...



MISIRUNLU KEK

Malzemeler:
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı normal un
  • 2 su bardağı süt
  • 2su bardağı fındık yağı
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
  • Bütün malzemeler bir kabın içinde elle  tamamen yoğunlaşıncaya kadar yoğrulur.
  • Fırında 170 derecede 30 dakika pişirilir.
  • Ben ayrıca kekin yarısına, denemek için 1 su bardağı konserve mısır, kaşar, sosis ve zeytin kullandım. özelliklede mısırın çok yakıştığını düşünüyorum.



 ZEYTİNLİ KEK


Malzemeler:
  •  5 adet yumurta
  •  1 su bardağı peynir
  • 12 adet zeytin 
  • 2 adet kırmızı (paprika) biber 
  •  1 yemek kaşığı fesleğen
  • Dereotu
  • 4 çorba kaşığı katı yağ
  • 1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşğı tuz, 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 paket kabartmatozu 
Yapılışı: 
  • Yumurta ile eritilmiş katı yağ 2-3 dakika çırpılır.
  •  Üzerine zeytinyağı dereotu, fesleğen, tuz, karabiber ve kabartma tozu eklenerek tekrar mikserle çırpılır.
  • 2 su bardağı un da eklenip tekrar çırpılır .
  • 1 su bardağı peynir( istenirse yarısı kaşar peyniride olabilir) , kırmızı biber (Ben konserve közlenmiş biber kullandım) ve doğranmış zeytini kaşıkla iyice karıştırıp fırında 180 derecede 40 dakikada pişirin. Afiyet olsun...
  HALUJ


 Malzemeler:
  • 5-7 adet patates
  • 2 adet kurusoğan
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta 
  • Pul biber, karabiber
  • Tereyağ 



 Yapılışı:
  • Patatesler tuzlu suda  haşlanır ve çatalla ezilir.
  • Kuru soğanlar yağda pembeleşinceye kadar pişirilir. Pul biber, karabiber ve patateslerde ilave edilerek 3-4 dakika kavrulur.
  • 3 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz,1 yumurta, 2 çay bardağı su ile hamur iyice yoğrulur.(sert bir hamur olacak)
  •  Yoğrulan hamurdan küçük bezeler yapılır. Oklavayla unsuz olarak açılır.  Orta boy kase ile kesilir pile pile ister yuvarlak ister kayık şekli verilir.
  • Tencereye su ve tuz konularak iyice  kaynatılır. İçine hazırlanan hamurlar konulur.
  • Hamurlar iyice piştikten sonra delikli kepçeyle süzdürülerek tabağa alınır. 
  • Üzerine tereyağda pul yakılır. Arzuya görede yanında yoğurtlada servis edilebilir. Afiyet olsun...


PEYNİRLİ BÖREK



Malzemeler:
  • 1 kg su böreği yufkası
  • 2 su bardağı peynir
  • 5 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Maydanoz
Yapılışı:
  • Biraz genişçe bir kabın içerisine  5 adet yumurta, (1 tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın.) yoğurt, sıvıyağ,su , süt, kabartma tozu konularak kaşıkla karıştırılır.
  • Yufkalardan 1 tane alınır karışımın içine iyice batırıp çıkartılır.
  • Tepsiye 3 kat yufkadan serilir.
  • Peynirli maydanoz karşımı eklenerek yufkaların üzerine yayılır.
  • Tekrar  hazırlanan karışımla ıslatılan  3 adet yufka peynirli harcın üzerine yerleştirilir.
  • Kalan börek harcının tamamı böreğin üzerine dökülür. İstenirse 1 gece buzdolabında bekletilir. börek kesilip üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında 25-30 dakika pişirilir.

MİLFÖYLÜ PATATESLİ TOPLAR 


Malzemeler :
  • 1 kilo patates
  • 2 adet soğan
  • Pul biber karabiber
  • Milföy hamuru
  • 3 yumurta sarısı
  • Galeta unu
Yapılışı:
  • Tenceredeki suya 2 tatlı kaşığı tuz atıp, pateteslerin de kabuklarını soyup iyice haşlayın.
  • Haşlanan patetesleri cattalla ezin.
  • Başka bir tencerede sıvı yağla soğanları pembeleşinceye kadar kavrun.
  • Üzerine pul biber, karabiber ve patatesleri ekleyip 3-4 dakika kavurun.
  • Milföy hamurunun bir karesini oklavayla hafif açın ve bıçakla 4'e bölün karelerin içine patates harcını koyup kenar uçlarını birleştirerek yuvarlak şekil verin.
  • Yuvarlak şekillendirdiğimiz hamuru önce yumurta sarısına sonra galeta ununa bulayın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serip patatesli hamur toplarını 170-200 derecede 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun...





ZEYTİNLİ MİLFÖY





Malzemeler:
  • Milföy hamuru
  • 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
  • 1 su bardağı doğranmış zeytin
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • Yarım kutu hazır krema (istenirse konmayabilir)
  • Maydanoz
  • 1 çay bardağı un  (hamuru açmak için)
  • Balığın gözleri için karabiber
Yapılışı:
  • İnce ince doğranmış zeytin, maydanoz ve kaşar peyniri bir kaba alınıp harmanlanır.
  • Miföyün 1 karesi çok az unla  açılır ve 2'ye bölünür.İçine  iç harcı ve1 tatlı kaşığı krema konulur kare şekilde kapatılıp ters cevrilir bir ucunu elle haif çekiştirerek kuyruk şekli verilir. Baş kısmıda hafif elle yuvarlaklaştırılmaya çalışılır.
  • Balığın kuyruk ve sırt kısmına cattalla şekiller verilir.
  • Yumurta sarısını sürüp gözüne karabiber konulur.
  • Fırında 180-200 derecede 25 dakika pişirilir . Afiyet olsun...



KURUTULMUŞ DOMATESLİ MİLFÖY
(Netten; Niğmet Hanımın bana tavsiye ettiği gerçekten güzel bir tarif)



Malzemeler :
  • Milföy Hamuru
  • Kurutulmuş Altın domates
  • Ceviz
  • 2 çorba kaşığı katıyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çaybardağı un ( açmak için)
Yapılışı:
  • Milföyün bir karesi açılır ve bardakla yuvarlak şekillerde kesilir. Kalan parçaların ziyan olmaması için oklavayla tekrar açıp kalp yada farklı şekillerde kesebilirsiniz.
  • Yuvarlak parçaların içine eritilmiş yağ sürüp, küçük doğranmış domates kurusu  (altın çilek yumuşak olduğu için sıcak suda haşlanmasına gerek yok eğer diğer kurutulmuş domaslerdense biraz sıcak suda haşlayın) ve ceviz parçacıklarından koyun.
  • Diğer yuvarlak parçayı üzerine kapatıp kenarlarını parmaklarınızla açılmaması için bastırıp kapatın .Yumurta sarısını sürüp kalpli parçayıda üzerine koyup tekrar yumurta sarısını sürün.
  • Fırında 180-200 derecede 25 dakika pişirin.  Afiyet olsun....


KUMPİR

Malzemeler:
  • 10 adet iri patates
  • 6-7 adet sosis
  • 1 kase rendelenmiş kaşar
  • 1 su bardağı süt
  • 3 kaşık tereyağ (katıyağ)
  • Bezelyeli garnitür (560 gr)
  • 6-7 adet kornişon turşu
  • 1 kutu konserve mısır
  • Ketçap, mayonez 
Yapılışı:
  • Patatesleri 2 tatlı kaşığı tuzlu suda haşladıktan sonra püre haline getirin.
  • Yuvarlak borcamın içine püre halindeki patatesleri koyup üzerine 1 su bardağı sütü ve tereyağını ilave edin.
  • Borcamı ocağın üzerine koyup 3-4 dakika kadar pişirin.
  • Bir yandan da halka halka doğranmış sosis, garnitür, mısır ve kaşarı ilave edin. ( 1 tatlı kaşığı daha tuz ilave edebilirsiniz) Süt suyunu çekene kadar ocağın üzerinde 6-7 dakika kadar daha pişirin. (isterseniz 7-8 adet zeytinde kullanabilirsiniz.)
  • Daha sonra borcamı fırına alıp, 200 derecede 30 dakika daha pişirin.
  • Pişen kumpirin üzerine küçük küp küp doğranmış kornişon turşularını ekleyip iyice karıştırın.
  • En son olarakta servis tabaklarına alınır; arzu edilirse ketçap  ve mayonez ilave edilerek servise sunulur.  Afiyet olsun...

LAHMACUN BÖREK



 Malzemeler:
  • 3 Adet yufka 
  • 4 çorba kaşığı yoğurt 
  •  200 gr katıyağ yada tereyağ
  • 3 adet yumurta
  • Kaşar peyniri (Üzerine koymak için)
İç Harcı için:
  • 250 gr kıyma 
  • 1 adet domates
  • 3-4 adet sivri biber
  • 1 adet kurusoğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Pul biber karabiber 
  • Maydanoz
 Yapılışı:
  • Maragarini eritip soğuttuktan sonra üzerine yoğurt ve yumurtaları kırıp iyice karıştırın.
  • Fırın tepsisine 1 adet yufkayı serin üzerine hazırladığınız harcın yarısını  dökün, 2. yufkayıda serin kalan harcın tamamını döküp üzerine 3. yufkayı yerleştirin. Tepsinin kenarlarında kalan yufkaları kapatın üzerine çiğden hazırladığınız iç harcını yerleştirin .
  • 180 derece fırında 20 dakika pişirin.Fırından çıkartıp kaşar peynirini rendeleyip 10 dakika daha pişirin. Afiyet olsun... 



KABAKLI MÜCVER


  
Malzemeler:
  • 5 adet ortaboy kabak
  • 1 adet kurusoğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Kabartmatozu
  • Nane, pul biber karabiber,tuz
  • 1 su bardağı sıvıyağ ( Kızartmak için)


Yapılışı :
  • Kabaklar ve kurusoğan rendelenir.
  • Çatalla ezilen beyaz peynir, yumurta, kabartma tozu, un, 3 tatlı kaşığı tuz, 3 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 3 çay kaşığı nane ve maydanozlarda ince ince doğranarak kabakla kuru soğana ilave edilir.
  • Kızgın yağda 1'er çorba kaşığı dökülerek pişirilir.
  • Servis tabağına peçete konularak fazla yağı alınır . Afiyet olsun...
KABAKLI KAYGANA


Malzemeler:
  • 4 adet iri kabak (Rendeleyip suyunu sıkın. Arkadaşın biri sıkmamışta :)))
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı peynir
  • 1 su bardağı un
  • dereotu , maydanoz
  • Kabartmatozu
  • Pulbiber, karabiber
Yapılışı:
  • Bütün malzemeler yoğrulur teflon tavaya biraz yağ konarak birer kepçe dökülerek az yağda pişirilir . Afiyet olsun....
KABAKLI KOLAY PİZZA 
(OKTAY USTA)


EBRU'NUN TACI
Malzemeler:
  • 2 adet yufka
  • 1kase beyaz peynir
  • 2 adet kabak
  • 1su bardağı kaşar rendesi
  • 1tutam dereotu ve taze soğan
  • 1 adet domates yada küçük çeri domatesleri
  • tuz- karabiber 
EBRU'NUN TACI




Sosu İçin:
  • 1 adet yumurta
  • 1 çaybardağı süt
  • yarım çay bardağı sıvıyağ



EBRU'NUN TACI
Yapılışı:
  • Kabakları ince ince halka şeklinde doğrayıp 2 kaşık zeytin yağı ile 5 dakika pişirip soğumaya bırakın.
  • Ortaboy fırın kabının içini yağlayıp yufkayı serin.Yanlarını kenara doğru taşırn.
  • Bir kasde yumurta , süt, sıvı yağ, tuz, karabiber karışımında olan sosu hazırlayıp,1-2 kaşık sosdan döküp, üzerine rendelenmiş beyaz peyniri,derotunu ve sotelenen soğumuş kabakları dizin.
  • Üzerine ince dilim domates ince doğranmış taze soğanları serpiştirin.
  • Kasenin içinde kalan sosun tamamını döküp en son olarakta rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
  • 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin . Afiyet olsun...
Not: Pizzamıza siyah zetinde ekleyebilirsiniz.

PATATES KÖFTESİ
(Şebnem ÖZÇELİK'ten aldığım güzel bir tarif)

Malzemeler:
  • 5-6 tane iri patates
  • Yarım çay kaşığı muskat
  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 200 gram kıyma
  • Maydanoz
  • Pul biber, karabiber
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 adet çok küçük soğan
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar 
  • 1 çorba kaşığı katıyağ
  • 1/2 çay bardağı nişasta  (şekillendirmede kullanmak için)


Yapılışı:
  • Patetesleri tuzlu suda haşlayıp çatalla ezin.
  • Patateslerin üzerine 1 yumurta, muskat ve 1,5 su bardağı unu ilave ederek yoğurun. 
  • Patatesli hamuru 6 yada 8 adet parçalara bölün.
  • Bir yandan da  köfte için kıymanın içine maydanoz, pul biber, karabiber , tuz ve çok küçük bir soğanı  rendeleyip yoğurun.
  • Patatesli harcın avucunuza yapışmaması için nişastayı Tezgaha ve avucunuza  yayıp, önce patatesli harcı yuvarlak şekilde elinizle açın ortasına köfte harcını koyup, etrafını kapatın.
  • Üzerini çok az nişastalayıp iyice yuvarlayın.
  • Yuvarladığınız köfteleri kaynar suya atıp yaklaşık 15-20 dakika haşlayın.
  • Haşlanan köfteleri delikli kepçeyle süzdürerek alıp, önce yumurta sarısına sonra galeta ununa bulayın üzerlerine küçük küçük katı yağ koyun.
  • Fırında 200 derecede 10 dakika pişirin  sonra fırından çıkartıp,  rendelenmiş kaşarı ilave edip tekrar 15 dakika daha  pişirin. Afiyet olsun...

 PİDE 
(7-8 kişilik)


 Hamur için malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yaş pakmaya
  • 3 adet kesme şeker 
  • 5 su bardağı un 
  • yarım çay bardağı zeytinyağı (pidenin kenarlarına sürmek için)
Harç için malzemeler:
  • Sucuk 
  • Kaşar peyniri ve telli kaşar
  • Sosis, (istenirse çok az pastırma)
  • Yeşil biber
  • 1 çorba kaşığı tereyağ (Minik parçalar halinde iç harcın aralarına serpiştirdim)
  • Üzerine kırmak için kişi adedi kadar yumurta
Yapılışı:
  • Ilık süt,şeker  ile yaş maya mayalanmaya bırakılır.
  • Hamur yoğurulacak kabın içerisine 4 su bardağı un , yoğurt, 2 adet yumurta ve tuz da ilave edilerek hamur iyice yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanan hamura yarım bardak daha un ilave edilir.Tekrar yoğrulur geri kalan yarım bardak unda oklavayla hamurlara pide şekli verilirken kullanılır. Hamuru oldukça ince açın  (Ben 6 altı kişilik yaptım ama biraz kalın oldu 7-8 kişilk daha çıkabilir)
  • Tepsiye dizilen hamurların üzerine istenilen harç ilave edilebilir. ( Ispanaklı da çok güzel oluyor.)
  •  Küçük bir kasede 1 yumurtanın sarısına yarım çay bardağı su koyun ve karıştırın Hamur kenarlarına  sürün.Eğer  hamurun kenarları daha da sarı görünsün istiyorsanız direk yumurtanın sarısını sürün.
  • 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir eğer yumurta kırmak istiyorsanız  20 dakikadan sonra pideleri fırından çıkartıp 5 dakika daha pişirin.Toplam 25 dakikada pişiyor.
  • fırından çıkan pidelerin kenarlarına fırçayla zetyinyağı sürün.

 PIRASALI BÖREK

Malzemeler:
  • 1 Kilo yufka
  • Yarım kilo pırasa
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1-2 adet havuç
  • un
  • Tereyağı yada katı yağ
  • pul biber, karabiber,çörek otu yada susam
  • 1 çorba kaşığı soya sosu (istenirse)
  • 1 adet yumurta


Yapılışı:
  • Pırasalar  ince ince doğranıp yağda biraz kavrulur.
  • Üzerine rendenin iri kısmıyla havuç rendelenir ,  küçük küp küp doğranmış tavuk göğüsleri  ve baharatlarda  ilave edilip, iyice kavrularak pişirilir.
  •  Yufkanın bir katına eritilmiş tereyağı  sürülür ve bir avuç un serpiştirilir. Tekrar üzerine 1 adet yufka konulup, tekrar yağ sürülür ve pırasalı harç yerleştirirlir.
  • İsteğe göre şekilendirilip, (gözleme tarzında da şekillendirilebilir.)180- 200 derecede 30 dakika pişirilir.

KETE (PEYNİRLİ)



Malzemeler: 
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı peynir
  • Susam yada çörekotu

Yapılışı:
  •  1 adet yumurta , 2,5 su bardağı un yoğurt, sıvı yağ, tuz, kabartmatozu poğaca hamurundan daha cıvık bir şekilde yoğrulur.
  • Hamur 2 eşit parçaya bölünür. 
  • Tepsiye yağlı kağıt serilerek, üzerine hamurun yarısı yerleştirilir.1 su bardağı peynir konularak hamurun üzerine yayılır.
  • Hamurun 2. yarısıda peynirin üzerine konulurve şekillendirilir.  
  • Üzerine yumurta sarısı sürülerek arzuya göre susam yada çörek otu serpiştirilir.
  • Fırında 180 - 200 derecede 25 dakika pişirilir. Afiyet olsun...




SOSİSLİ MİLFÖY


Malzemeler:
  • 4 adet Milföy hamuru (2 parçalı)
  • 6-7 adet sosis
  • 3-4 adet sivri biber
  • kekik, ketçap
  • 1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
  • Milföy hamurunu paketten  alıp, bölmeden  2 parçalı şekilde oklavayla enine ve boyuna biraz açın.
  •  Küçük küçük doğradığınız sosis, sivribiber, ketçap ve kekiği açtığınız milföy hamurunun üzerine uzunlamasına yerleştirip, rulo şeklinde sarın ve küçük parçalar halinde kesin.
  •  Üzerine yumurta sarısını sürüp fırında  180 - 200 derecede 25 dakika pişirin.
PİZZA
( 10 kişilik 2 Tepsi)


Hamur İçin Malzemeler:
  • 5 bardak un
  • 1 paket yaş pakmaya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı ılık süt
  • yarım bardak ılıksu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Sos İçin Malzemeler :
  • 1 Çorba kaşığı salça
  • 1 iri diş sarımsak
  • yarım çorba kaşığı yağ
  • köri, pul biber, karabiber , fesleğen 
Hamurun Üzerine Konulacak Malzeme:
  • Rendelenmiş kaşar
  •  Sosis, sucuk, mantar, yeşil biber salçalık kırmızı biber, zeytin istenirse konserve mısır.

Yapılışı:
  • Yaş maya ılık suda toz şekerle mayalanıncaya kadar bekletilir. 
  • Un, süt, tuz ilave edilerek hamur iyice yoğrulur.
  • Hamur 3-5 saat kadar mayalanmaya bırakılır ve mayalanan hamur iki eşit parçaya bölünür. 
  • Tepsilere hafif un serpiştirilir.
  • Hamurlar önce merdaneyle biraz açılır daha sonra tepsiye elle sağa sola çekiştirerek  iyice yayılır.
  • Sos malzemesi  ketçap kıvamına gelinceye kadar (çok az su eklenir) 4-5 dakika pişirilir.
  • Pişen sos fırçayla hamurların üzerine sürülür.
  • Önce biraz rendelenmiş kaşar, sonra sucuk, sosis, mantar, biber, zeytin, mısır tekrar en son kalan kaşarda serpiştirilir. 
  • 200 derecede 25 dakika pişirilir ve fırında bekletilmeden servis yapılır.  Afiyet olsun...
BEZELYELİ BÖREK VE KABAKLI BÖREK


Malzemeler: